Az anyatej: az első természetes táplálék Nyomtatás

Több ok miatt is az anyatejet tartjuk az első ideális tápláléknak. A babák számára a legtermészetesebb, legegészségesebb eledel.

A szoptatás során édesanyával kialakuló különleges intim kapcsolaton túl számos védő fehérjét is tartalmaz az anyatej, amik az első 6 hónapban hatékonyan védenenek bél és más fertőzésekkel szemben is.
Ez idő alatt csupán D és K vitamin pótlásról kell gondoskodni - ennek mikéntjét tanácsadáson beszéljük át. Az anyatej kulcsfontosságú fehérjék, aminosavak, cukrok, zsírsavak, vas és sok más összetevő révén követni képes a baba változó szükjségleteit. Az anyatejből ezek jól felszívódnak. Nem mellékes, hogy az anyatej mindig steril. A fentiek miatt ritkábban alakul ki székrekedés, vagy jönnek létre hasmenéses fertőzések.
Az anyatejről tudjuk,hogy számos ellenanyagot is tartalmaz. Az anyai szervezetben létrejövő, tejjel átjutó ellenanyagok nem csak fertőzésekkel szemben védenek, de az ételallergiák kialakulását is csökkentik.