Mit kell tudnod, ha babysitternek mész? Nyomtatás E-mail

Babysitternek lenni felelősség. Igen ritkán fordul elő, hogy baleset adódik a felügyelet során, de akad néhány dolog, amit biztosan tudnod kell, hogy nyugodtan elvállalhasd a munkát.

Mindenképpen ellenőrizd le a telefonszámot, amivel a szülőkkel kapcsolatot tartasz.  Lehet, hogy egy családnál már többször is jártál, s minden ismerős. Mégis előfordulhat, hogy a szülőknek új a telefonszámuk, s elfelejtik megmondani. Akár második szám is jó ha van, a mobil is lemerülhet.

A szülőktől gyűjtsd össze a szükséges informácuiókat: gyógyszer, ételallergiák, gyógyszerszedés stb. Ha itt van tennivalód, jó, ha előre tudod, s utána tudsz nézni a szükséges dolgoknak.

Tudnod kell, hogy a család hol tárolja az elsősegélydobozát, s tudnod kell ellátnod egyszerű sérüléseket. Nem minden gyógyszert használhatsz. Sok háztartásban pl. előfordul Aspirin - de ezt SOHA ne adj a gyermeknek! Gyógyszerbeadás előtt hívd fel a szülőket, kérj engeélyt rá! Ha pl. aerosolos gyógyszert kellene beadnod, amit nem ismersz, kérd meg a szülőket, mutasák meg, hogy megy a dolog.

Balesetek villámgyorsan bekövetkezhetnek. Soha ne hagyd a kisgyermeket felügyelet nélkül - ez a kulcs. A többi szabályt a balesetmegelőzés menűpontban találod meg. ha új gyermekhordozót látsz, kérdezd meg, hogy kell rögzíteni.

 

Rendelési idő:

Hétfő: 7:30-11:30.
Kedd: 14:00-16:00.
Szerda: 7:30-11:30
Csütörtök:12:00-16:00.
Péntek: 7:30-11:30.

Tanácsadás
Kedd: 12:00-13:30.

Elérhetőség

Telefon: 523-591
Mobil: 20/6198449
Rendelési időn túl: 20/916-7800

Írjon nekünk e-mail-t!:

pala.gyere@gmail.com


© Dr. Pátri László
csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos,
házi gyermekorvos,
a Pécsi Tudományegyetem mentora

Házi gyermekorvosi rendelő
EEI, Dr. Veress E. utcai 2. sz. rendelőintézet,
7633 Pécs, Dr. Veress Endre u. 2.
E-mail: dr.patri.laszlo@gmail.com